Alla inlägg under juli 2012

Av peejay - 1 juli 2012 11:58

1990 gjorde Galenskaparna och after shave en fortsättning på tv serien Macken genom att göra denna filmen. Denna film kan ses som del 7 av Macken. 

Roy kommer cycklande på väg till macken, Milton kommer dit med sin husvagn. Sven Melander dyker upp som försäkringsagenten Trygve som kör ner i diket med sin bil.

Killen med den vita opeln kommer och frågar efter sin bil, som han naturligtvis inte kan få just nu. Roger har försovit sig som vanligt och Roy måste ringa och väcka honom. Roger kommer sedan körandes halvsovande på packmopeden så Roy måste cykla ifatt honom.

Mitt i allt kaos kommer två gubbar från vägverket dit. Den beiga kunden  ska gå in och betala den krossade rutan från när han tog sig ut från toaletten när han blev instängd, men han blir rädd som vanligt och råkar springa rätt in i Miltons husvagn och bli instängd där istället, men semester får han tack vare det i alla fall.

Roy och Roger beslutar sig till sist för att ta semester och försöka få ihop pengar, dom behöver 200 000 annars går Macken i konkurs.

Dom åker hem till sin mamma och får veta att försäkringsgubben som körde ner i diket vid macken är en kollega till deras pappa Edvard Persson, som är skyldig dom pengar i underhållsbidrag som dom aldrig har fått. Dom ger sig av på jakt efter honom för att få sina pengar så att dom kan undvika konkurrs.

Jakten tar dom till Stockholm till att börja med, där dom följer efter försäkringsgubben i hopp om att han ska träffa deras pappa där så dom kan få sina pengar. (slutet på klipet vet jag ej vad är)

Filmen Macken har inte samma fart i sig som tv serien men den har ändå flera poänger och den hör liksom till för att Macken ska bli komplett. Det finns även musik med i denna också som Kärlek är större än bilar och klassikern Gött och leva.

Gött och leva

Manus och regi Claes Ericsson

 Galenskaparna och After Shave

Anders Eriksson – Roy

Jan Rippe – Roger

Kerstin Granlund – Maj, Lisbet och Eivor

Claes Eriksson – Rolf

Per Fritzell – Milton

Peter Rangmar – Örjan

Knut Agnred – Hans

Andra skådespelare

Håkan Johannesson – Sture

Sven Melander – Tryggve

Laila Westersund – Svea

Magnus Härenstam – Edvard

Charlotte Strandberg – Cornelia

Hans Alfredson – Edvard, Roys och Rogers pappa

Folke Lind – Ålborg

Gösta Krantz – herr Lundin

Berit Hallén – fru Lundin

Monica Dominique – Hjördis

Steen Rasmussen – portier

Tintin Anderzon – receptionist

Fia Håkanson – receptionist

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards