Alla inlägg under september 2012

Av peejay - 3 september 2012 18:52

Kanon David, tillsammans med Sia och hennes speciella sångröst och stil så lyfter hon upp David Guettas nya hit och gör att den också sticker ut en del från hans tidigare hits! Han är ett snille på hitlåtar det är helt klart vid det här laget men han måste se till att fortsätta överraska och det gör han med denna låten tillsammans med Sia och hennes sång! Ny på diggilistan.

 

Av peejay - 2 september 2012 16:11

Jag har tuvärr inte haft tid under veckan att lägga ut bloggen om rockbjörnen men här kommer den. Igår såg jag galan på aftonlbadet.se, en bra gala tycker jag.


Icona Pop öppnade galan med sin hit I love it, och i sticket smällde det verkligen till!

 


Sedan blev det afrikansk inspirerade gruppen urkraft som fortsatte festen på scenen, och under deras framträdande dansade Sanna Bråding in på scenen och välkomnade oss till galan där årets rockbjörnar skulle delas ut, till artister som aftonbladtes läsare röstat fram.

 


Aftonbladets reporter gav oss en historisk tillbakablick i bilder från åren med rockbjörnen.

   


Årets live grupp korades och prisutdelare var Daniel Paris från Ung och bortskämd. Vinnare blev Den svenska björnstammen.

 


Lilla sällskapet sjöng sin hit Jag vill ut. En hit jag tror man kommer minnas av sommaren 2012!

Sanna pratade sedan om Rockbjörnen och mannen bakom björnen som funnits i hela 33 år!


Årets hårdrock delades ut och prisutdelare var Oliva Svensson, Nina Johanssson och Marcus Larsson från aftonbladet. Vinnare blev Dead by april vilket jag trott lite grann med tanke på all uppmärksamhet dom fått efter melodifestivalen.

 


Alina Devercerski sjöng sin nya hit  Ikväll skiter jag i allt. Hon fortsätter föra dansmusiken framåt!

 


Vi fick sedan se festival klipp från sommarens festivaler.


Bästa konsert delades ut och prisutdelare var Jimmy Lindberg. Vinnare blev Bruce Springsteen.


Sedan intervjuades Panetoz, gruppen som gett oss sommarhiten Dansa pausa!


Årets genombrott delades ut och prisutdelare var Dr Alban. Vinnare blev Moa Lignell, och hon sjöng sedan sin hit When I heald ya

 


Årets manliga live artist delades ut och prisutdelare var Nyamko Sabuni. Vinnaren blev Timbuktu, bra val.

 


Sanna pratade med Plura om festivalmaten han lagade på scenen under galan.

Sedan fick vi höra Dj Håkan Lidbo Mash up, en mix av nominerade till årets utländska låt.

  


Årets utländska låt blev Gotye med Sombody that I used to know. En låt som rullat mycket i p3 bland annat.


Plura bjöd sedan gästerna på sin mat han gjort under kvällen på scenen.


Sedan fick vi se en film med Loreen i studion där hon jobbar med sin platta. Hon kunde tuvärr ej komma för hon är utomlands . Vi fick höra ett riktigt bra smakprov från kommande plattan och som också blir nya singeln.


Dead by april körde sedan sin festival hit mistory.

 


Årets svenska låt korades och prisutdelare var Eva Dahlgren. Vinnare blev Euphoria. Loreens syster tog emot priset, kan bara instämma i att det blev verkligen rätt låt som vann i år, föst eurovision sedan årets låt!


Plura bjöd på låten Fulla för kärlekens skull tillsammans med Moa, en riktigt bra artist kombination!
 


Årets kvinnliga live artist korades. Prisutdelare var Plura. Vinnaren blev ännu en gång Loreen! Hon tackade från studion.


Panetoz avslutade kvällen med sin sommarhits Dansa pausa! En klockren avslutning på årets Rockbjörn gala.

 





Av peejay - 2 september 2012 13:38

Agneta Sjödin drog igång sässongens sista sommarkrysset. Hon bjöd också på egen version av Växeln hallå med egen text om Sommarkrysset.


Agneta pratade sommarminnen med Martin Stenmark och Andreas Jonsson.


Marina And the diamond sjöng låten Primadonna.


Agneta pratade med Martin och Andreas om Ladies night, och sedan bjöd dom på ett medley från Ladies night, deras gamla hits.

 


Agneta pratade med Sarah Dawn Finer om hennes kommande första platta på svenska.

Hon sjöng sedan sin nya låt på svenska Nu vet du hur det känns. Det är kul när man hör henne på svenska, hoppas på fler överraskningar även musikaliskt från Sarah framöver.

 


Stiftelsen sjöng sin låt Vart än jag går, Takidas sångare Jimy Petterssons andra band.

 


Agnes sjöng sin nya låt All I want is you, sverige premiär för den. En riktigt skön danshit, nu är det bara plattan som fattas!

 


Agneta pratade sedan med Andreas och Martin om hur man uppvaktar på bästa sätt. Sedan avslutade dom kvällen med Dancing in the streets.



Av peejay - 2 september 2012 13:11

I månadens svenska nostalgi film 30 November spelade Göran Gillinger Adam, men redan 1993 var han med i Rederiet och spelade här rollen som kapten Saras son Raspen som var en strulig kille. Efter att han hoppat av skolan kommer han till Freja och hamnar i fyllecellen det första han gör, och där träffar hans mamma honom. Hon heter Sara och är kapten på båten. Rollen som Raspen blev Göran Gillingers stora genombrott som sedan ledde till bland annat Rollen som Adam i månadens nostalgifilm 30 november, och även Tobbias i En fyra för tre.

Av peejay - 2 september 2012 12:12

Filmen 30 november handlar om Adam som är med i ett rasistgäng i Stockholm, och allt börjar med att dom står redo att  tända eld på en flykting förläggning. När huset börjar brinna börjar plöttsligt Adam att försöka rädda en tjej som ligger brinnandes på marken, Julia en flicka från Peru.

Här och nu händer det något, Adam börjar så smått vakna upp och se verkligheten med andra ögon. Han börjar fråga sig om detta verkligen är hans riktiga väg i livet. Han hamnar i ett vägskäl där dom gamla polarnas åsikter inte längre går ihop med hans egna.

När Adam sedan får se Julia igen när hon kommer för att flytta in i hans bostadområde måste han bara få träffa henne, inget annat spelar någon roll.

Medans polarna laddar för nationaldagsdemontsrationen har Adam i stället tankarna på Julia. När han sedan står och jobbar i sin kiosk får han ett papper av några killar  om en carneval och han får veta att hon ska komma dit.

Adam kommer dit med sina polare men han har egna planer för kvällen, han letar upp Julia och det blir ett möte och en kommande relation som inte blir helt okomplicerad. Till saken hör nämligen att Julia ska gifta sig med en kille som hennes familj har hittat till henne. Men Adam har bestämt sig att bryta med sitt gamla liv för att leva tillsammans med Julia, hon har i sin tur bestämt sig för att gå emot sin familjs planer för Adams skull. En modern romeo och Julia har 30 november kallats och det är en bra sammanfattning om filmen.

Många av skådespelarna var vid den här tiden inga proffs men flera har fortsatt inom film som Frida Hallgren, Jonas Karlsson. Göran Gillinger gjorde tv serien Kommisionen 2005 och även gjort röster på senare år till tecknade filmer.

  

Göran Gillinger - Adam

María Celedonio - Julia

Ray Jones IV - Sasha

Jonas Karlsson - Tobbe

Frida Hallgren - Sirka

Percy Bergström - Lasse

Steve Aalam - Nabil

Goran Marjanovic - Goran

Peter L. Abrahamsson - Hasse

Johanna Sällström - Madde

Stefan Sauk - Förhörsledaren

Joakim Schröder - Polis

Mekail Jalaho - Raffa

Alvaro Fuentes - Miguel

Hugo Álvarez - Umberto

Charlotta Larsson - Tobbes mamma

Göran Forsmark - Adams pappa

Steve Blame - Sig själv

Per Sinding-Larsen - Sig själv

Lasse Bengtsson - Sig själv

Staffan Hildebrand - Journalist


Filmen är reggiserad av Daniel Fridell som även gjorde Sökarna som jag la upp förra månaden. Dessa två filmer är i lite samma anda och speglar ungdomsfilmerna som gjordes på 90-talet.


Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards