Alla inlägg under maj 2013

Av peejay - 17 maj 2013 19:50

Nu inför den stundande eurovision finalen i Malmö i morgon så passar inget bättre än att välja en 90-tals hit som vann Eurovision 1998. Dana International vann med låten Diva när hon tävlade för sitt land Israel i eurovision som det året gick i Brimingham i Storbrittanien. Låten blev naturligtvis en stor hit och även hennes livshistoria var intressant eftersom hon föddes som pojke men sedan bytte kön för att bli kvinna. Så sent som 2011 gjorde hon comeback i eurovision med låten Ding dong men hon åkte ur i semifinalen och kom tuvärr inte till finalen då.

 

Av peejay - 17 maj 2013 19:14

 

Petra var sedan i greenroom och pratade med artisterna. Sedan fick vi se lite eurovision historia.

Dom hade sedan samlat seriges bästa popstjärnor och vi fick se Darin som sjöng sin hit Nobody knows och en låt till. Sedan kom Agnes och sjöng sin låt Last time.Sedan sjöng hon release me också och publiken kom igång ordentligt.


Till final gick sedan

Ungern

Azerbaidjan

Georgien

Rumänien

Norge

Island

Armenien

Finland

Malta

Grekland


Nu återstår finalen i morgon kväll av Eurovision 2013 från Malmö!

Av peejay - 17 maj 2013 18:31

 

Grekland

Kozamostra feat Agathon-Alcohol is free

Med sin låt hoppades jag på bra show och det gjorde dom cerkilgen. Dm sprang runt med lika bra energi som låten och det blev en grekisk fest på top!


Israel

Moran Mazor-Rak bishvilo

Hon gjorde ett stämingsfullt framträdande blandat med ett rejält tryck där hon lyfte upp låten till ytterligare toppar.


Armenien

Dorians-Lonely  planet

Den kändes sist som den behöver växa och är svårbedömd, och lite så kändes det nu också. Få se om den börjar rulla i p3 möjligen, men den är långt ifrån en riktig hit just nu även om dom gjorde ett okej framträdande nu.


Ungern

Byealex-Kedvesem

Jag skrev tidigare att det är en låt man somnar av och det var nära även nu. Körtjejn försökte verkligen att lyfta upp låten men det hjälpte inte särskilt mycket även om hon ialla fall bidrog till att det hände något.


Norge

MargaretBerger-I feed you my love

Med en cool attityd och säkerthet så levererade Margaret Berger sin tunga hit och dundrade i hela arenan. Hela hon kändes som en ångvält som for fram och krossade allt i sin väg.

 

Vi fick sedan se Petra intervjua Lys Assia som vann den första eurovision som gick.


Albanien

Bledar Sejko-Identitet

Dom lyckades göra en bra rockshow som fcik arenan att gunga bra.


Georgien

Nodi Tatishvill o sophie gelovani-waterfall

Med snygg pyroteknik och deras redan ganska bra lyft med låten lyckades dom göra ett maffigt och bra framträdande.


Schweiz

Takasa-ypu and me

Den gamla gubben pallade det hela och frälsningsarmén lyckades faktsikt bra och gjorde ett framträdande med glimten i ögat och glädje. Även om låten är långt ifrån kanon mn att en 95 åring är med på scen är absolut unikt.


Rumänien

Cezar-its my life

Med eld och rök fick han till en bra show med sin dansgolvs opera.





















Av peejay - 17 maj 2013 17:51

 

Josefin sundström startade som sist programmet som komentator sedan fcik vi se dans till klassisk musik riktigt snygt nummer. Dom hade ett golv som var en laptop där dom sprang upp och ner riktigt snyggt.Sedan kom Petra Mede in i en häftig klänning och drog igång kvällen


Lettland

Per-Here we go

Killarna bjöd på en bra show och låten som först kändes lite splittrad kändes nu lite mer samlad och killarna fick en show med bra helhet.


San marino

Valentina Monetta-Crisalide (vola)

Hon nådde inte ända fram nu heller men den tog sig lite grann nu, men hon skulle behållt den som en vass ballad eller haft den som upptempo hela vägen.


Makedonien

Esma o Lozano-Pred da se razdeni

Att sångerskan är runt 70 är så coolt och hon är riktigt bra i sin del av låten, men låten är som sagt alldeles för sprlitrad och det kände man nu också. Dom borde haft bara hennes del av låten i stället. Hon var den av dom båda som faktiskt fick igång alltihop och gjorde att det i alla fall blev lite show.


Azerbajdzjan

Farid Mammadov-Hold me

Han gjorde popballaden bra och han hade spetsat framträdandet med en kille i en glasbur.


Finland

Krista Siegfrids-Mary me

I en rejäl klänning gjorde hon en häftig show som hade en bra party känsla. Hon sjöng med energi och bröllopskänsla över hela framträdandet.


Linda wardulf berättade om Malmö och kända personer med mera från staden.


Malta

Gianluca-Tomorrow

Låten kändes redan gammal från början och framträdandet ändrade verkligen inte på det heller.

 

Bulgarien

Elitsa todorova o Stoyan Yankulov-Samo shampioni

Jag kände på mig att dom skulle bjuda på bra show och det gjorde dom verkligen. Med trummorna och energin så blev deras show riktigt bra lika som låten.


Island

Eythor Ingi-Eg a lif

Att dom valde att sjunga på sitt eget språk även nu var kul, men låten kändes lika tråkig som innan nu också.

Av peejay - 16 maj 2013 19:24

I kväll drar den andra delfinalen igång av Eurovision i Malmö och det finns bra låtar ikväll också men det är som sist norden som regerar i år vilket känns riktigt kul! Både finland och norge har riktigt bra låtar och Norge speciellt. Margaret Berger från Norge levererar en elektopop låt som Robyn kunde ha gjort, en låt som verkligen sticker ut i mängden ikväll och förhopningsvis sopar banan med dom andra. Skulle mot förmodan inte Danmark ta sig hela vägen så har vi förhopningsvis Norge i final på lördag som backup för att vi ska få eurovision till Norden även 2014!

    


Av peejay - 15 maj 2013 18:26

 

Petra var sedan i greenroom och pratade med artisterna och sedan bjöd hon på eurovision historia om hur allt startade.

Vi fick sedan ett mellanktat nummer med norrsken där Kleerup komponerat musiken. Dansarna gjorde en riktigt snygg koreografi till numret. På slutet sken hela publikhavet upp i ett grönt sken från publiken.

Linda Woodruf berättade om hur Sverige fick eurovision song contest i år. Sketchen var bra och man fick se bland annat ishotellet i jukkasjärvi.

Sedan  fick vi se dom länder som redan är kvalificerade förutom Sverige.

Vi fick sedan se bland annat robin Stjernberg i publiken.

Dessa tio länder gick till final

Moldavien

Lithauen

Irland

Estland

Vitryssland

Danmark

Ryssland

Belgien

Ukraina

Nederländerna

Av peejay - 15 maj 2013 17:43

Montenegro

Who see-Igranska

Dom bjöd absolut på en show och en udda sådan med rymddräkter på sig. Men låten håller inte ihop som en helhet och det kändes lika konstigt nu också. Jag tror att om hon varit ensam hade det nog varit mer helhet.


Litauen

Andrius Pojavis-Something

Låten kunde som jag skrivit förut varit bra, men han gav varken show eller glöd i sången. Han lät lika oinspirerad nu också när han sjöng.


Vitryssland

Alyona Lanskaya-Solayoh

Hon lyfte låten ännu mer nu och den känns som den kan bli riktigt stor nu. Hon gjorde en bra show med sina dansare och hon lyfte upp låten rejält nu live med trummor och eld, bra show!


Moldavien

Allona Moon-O mie

Hon gjorde ett riktigt bra nummer till låten där hon lyfte från scenenoch precis som låten så växte hon, nu kändes den som den satte sig ännu mer.


Irland

Ryan Dolan-Only love survives

Med dansare och trummorna på scenen blev låten bara fortsatt bättre från att redan varit väldigt bra. Med trummorna på scenen så blev det en extra tjuts på den.


Petra pratade om eurovision fans i australien som följer tävlingen.

 

Cypern

Despina Olympou-An me thimasi

Balladen kändes lika seg nu också tuvärr, även om hon verkligen förskte och gav allt.


Belgien

Roberto Bellaros-Love kills

Med både kör och två tjejer som dansade vid honom så gjorde han ett bra framträdande till danslåten. Det enda man hade hoppats på var att få mer show från hans sida.


Serbien

Moje 3-Ljubav je svuda

Tjejerna bjöd på ett framträdande med bra kombination av glädje och attityd. Jag hade kanske hoppats på mer överraskning av denna hopsatta grupp men dom var helt okej.

 

Av peejay - 15 maj 2013 17:04

 

Jossefin sundström startade programmet som årets kommentator. Vi fick sedan se en vy över Malmö och arenan. Sedan startade en barnkör sjunga euphoria på en bro över hela arenan. Sedan kom Loreen gående på bron till tonerna av euphoria med barnen som sjöng. Loreen började sedan sjunga och hela arenan kom igång! När allt var klart om Petra upp ur golvet och startade sin kväll som programledare. Petra funkade absolut även på engelska där hon ändå lyckades sätta sin egen prägel.


Österike

Natali Kelly-Shine

Hon försökte verkligen här men låten ville inte riktigt växa till sig nu heller. Låten känns fortfarande som en i mängden varken mer eller mindre.


Estland

Birgit-Et uus saaks alguse

Hon hade en snygg svartvit början på scenen men låten känns som sagt rätt slätstruken även nu trotts hennes försök till att lyfta den.


Slovenien

Hannah-Straight into love

Tillsammans med tre dansare levererade hon sin danshit  på top. Hon gjorde en pampig show tillsammans med sina dansare.


Croatien

Klapa S Mora-Mizerja

Med sina kostymer och röster gjorde dom ett stämningsfullt framtärdande men låten blev inte bättre nu heller, den kändes fortfarande seg och platt.


Danmark

Emelie De Forest-Only teardrops

Vinnarvindarna bara fortsatte blåsa mot Danmark. Hon fullständigt lyste och med säkerhet och känsla levererade hon årets bästa låt i eurovision!


Petra visade sedan olika förslag på vad som hade kunnat stå som ledord i eurovision reklamen i år.


Ryssland

Dina Garipova-What if

Hon sjöng sin ballad med bra pondus och känsla och i refrängen lyfte hon låten och fick bra live kännsla i den och tillsammans med alla ljus i publiken så blev det väldigt bra.


Ukraina

Zlata ognevich-gravity

Hon gjorde ett bra främträdande med sin låt som har en riktig sommarhit refräng, få se hur långt den kan gå.


Holland

Anouk-Birds

Det blev inte bättre nu heller, det blev ett segt framträdande till denna sega låt som jag anat.

















Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards