Alla inlägg under november 2013

Av peejay - 16 november 2013 14:03

Morgonen gryr när hon drar hemifrån för att ta sig till centralen och ta tåget till inskränkthetens land i norr. Hur fan ska detta gå tänker hon, kanske skulle hon ge fan i alltihop istället och låta dom vara i sitt däruppe. Hennes tankar far runt i huvudet och hon kommer fram till stationen och går in på pressbyrån och köper aftonbladet och helgen bilaga med skvaller och annan skit. Snart är jag väl på omslaget igen tänker hon, Adina talar ut om det eller det. Skandaldrottningen Adina gör comeback. Ja vem vet snart kan allt var hett igen och på löpet det vet hon, varför ut sätter hon sig för detta egentligen, är det verkligen värt mödan är visionen verkligen på rätt väg? Hon hoppar på tåget och sätter sig på sin plats, en fönsterplats. Tåget börjar rulla sakta men säkert och hon ser hur landskapet utanför börjar susa förbi, hon ser åkrar, ängar och snart ser hon skog och åter skog ju närmare Norrland hon kommer. Öde skogar och småbyar som har en älg och ett hus på sin höjd. Hon somnar till en stund till ljudet av tågrälsens dunkande. Hon har satt på sig sin keps i förhoppning att ingen fan som råkat läsa om henne ser att hon är Adina skandaldrottningen, just nu orkar hon verkligen inte med någon frågvis idiot som tror att han eller hon känner henne efter det dom läst i media. Hon plockar fram sin dator och försöker surfa en stund men täckningen jävlas naturligtvis, det är ju sj och tåget rör sig. I stället kommer tankarna och nervositeten för mötet på hemmaplan upp. Hur ska detta gå, kommer dom vara förstående eller blir det bara att få ta en massa skit som vanligt? Hon har med sina drömmar inte varit särskilt populär i byn tidigare och med allt som nu hänt så ligger hon nog inte på plus direkt.

Till sist stannar tåget och hon är framme vid världen ände om man så säger, hon känner kylan redan när dörren på tåget öppnas och hon stiger av med sitt bagage och när tåget rullat vidare och alla andra dragit från perrongen så står hon där ensam och fryser. Hennes mamma ser hon inte så det lär väl bli taxi hem tänker hon. Hon tar upp sin mobil och ringer efter en taxi som kommer efter en halvtimme. När hon sätter sig i bilen så visar det sig att det är ett gammalt ex som kör, Jens.

-Nu tor jag väl är det du Adina, säger han.

-Ja, som du ser.

-Vad gör du här, det var ju inte igår direkt om man säger så, men man ha väl fått höra talas om dina bravader i fjollträsk.

-Jaa, säger  Adina tyst

-Hur fan går det för dig, du ska veta at jag har varenda bild hemma som du varit med på, när du var med i tidningen Café sånt  glömmer man ju inte, det pratades i byn om det i flera månader.  Kärringarnas syjuntor lär ha blivit extra långa under den perioden om jag inte minns fel. Och du den där videon på youtube har flera tusentals visningar nu. Vi brukar använda den på förfesterna, först en redig sup med hembränt sedan Adina på youtube. Ja så brukar våra fester starta numera om du förstår.

-Ja det är ju kul att mitt mörka förflutna kan glädja någon, ge några Bonn läppar ett skratt mellan suparna på fredakvällarna, säger Adina lite sarkastiskt. Hon säger hej och går därifrån och fortsätter med bestämda steg hem till sin mamma. Undrar hur hon kommer att reagera, tänker hon. Det måste någonstans varit jobbigt för henne också med livet jag levt, tänker Adina. Att ständigt sett sin dotter på en massa skandallöpsedlar genom åren på 90-talet, och nu ska det dra igång igen, jag undrar verkligen hur hon ska orka detta igen.

Av peejay - 16 november 2013 13:01

 

Kvällens Fredagsfinal hade unplugged som tema där Idolerna uppträdde då  som ni förstår till akustisk musik och mer avskalat.


Elin-Feedom

Hon lyckades även här även om hennes explosivitet inte kom till sin rätt med tanke på det mer nertonatde akustiska formatet.

 

Jens-Layla

Han gjorde det bra med en okej unplugged hit.

Kevin-Dont look back in anger

Ingen överraskning här han gick upp och gjorde låten rakt av varken mer eller mindre.

Sandra-Fast car

Med egen prägel levererade hon på top trotts unplugged, bra jobbat!

 

Erik Rapp-Kiss from a rose

Balladen som orginal har redan en bra hitkänsla. Han lyckades nu även att unplugged leverera låten.


Andra delen av Idol fortsatte sedan.

Elin-Wrecking ball

Hon var riktigt bra även här, hennes säregenhet som artist kom fram bra.

Jens-Radioactiv

Det blev ganska rakt bara och därför inte särskilt spännande.

Kevin-Hall of fame

Det kändes rätt tunt i denna låten.

Sandra-No one

Ritkigt bra, hon fick till en soul rmb attityd i både sången och framträdandet.

Erik Rapp-Skake it out

Detta blev rätt platt även om han gjorde det okej med sången.


E-type dök sedan upp helt plöttsligt som kvällens gästartist och levererade Champione med anledning av fotbollen.Bra show i Idol E-type.


Sandra åkte sedan ut Idol denna vecka.


Av peejay - 15 november 2013 18:20

Det var inte många ord i låten till och med för att vara en klubhit  på 90-talet, men vilken hit det blev trotts allt. 1995 slog låten igenom på allvar efter att den floppat tidigare när den kom 1993, men denna gång hade man mixat om den och sångaren John Reid sjöng på låten. Gruppen kom från storbrittanien.

 

Av peejay - 13 november 2013 18:07

Bon Jovi slog igenom på allvar 1986 när dom släppte flera hits udner året och däribland denna hiten Livin on a prayer, som naturligtvis blev en stor hit för gruppen och som idag räknas till en av klassikerna bland bandets hits till historien.

    

Av peejay - 11 november 2013 18:27

Tredje singeln från albummet Artpop Venus är ny på digilistan denna vecka och jag har inte hört albummet ännu men det ska ha släppts nu så jag ska göra det. Med tanke på en tredje klcokren singel så kan plattan knappast göra en besviken. Lady Gaga fortsätter även här sin utveckling och exprimenterar sig fram utan att tappa sin form och sound! Ny på diggilistan denna vecka.

 

Av peejay - 11 november 2013 18:15

Nu nådde Eminem ända fram, en kanon hit! Berzerk var helt okej så men den kändes inte klockren men det var kul att han ´kom tillbaka. Men tillsammans med Rihanna så levererar han verkligen på topp. En hit där Eminem visar att han är relevant för 2013.

 

Av peejay - 10 november 2013 12:47

Ken Ring var dagens huvudperson tuvärr var titiyo brota under första delen på grund av sin pappa men dök upp senare. Vi fick en tillbakablick på starten av Kens karriär från genombrottet med låten Mamma.

Ken, Ebbot och Ulf hade en egen stund vid havet där Ken berättade om sitt liv. Sedan drog lunchen i gång.


Ulf Dageby-Jag minns ljudet av en vän

Gubben Uöf Dageby levererade igen. Han gjorde en rocklåt med fräsht sound och explosiv energi.


Ken beärattade om sin pappa och mamma som träffades i Kenya och han berättade om sin genombrottslåt Mamma som han slrev till sin mamma som dog i cancer.


Lill Lindfors-Mamma

Hon gjorde en lite jazzig version med eneromt mycket känsor i sången, den kändes att höra lika som orginalet.


Ken berättade om begravningen i Kenya av sin mamma. När han sedan skulle återvända hem ville sverige att han skulle stanna i kenya men han fixade egen biljett hit och bodde på gatan. Vi fick se en intervjuv med ken som barn när han just bodde på gatan, stark historia.

Han berättade sedan om hur allt med musiken startade med skrivandet och allt som slutligen resulterade i signing på Emi och karusellen drog igång med spelningar och allt annat som hände.


Agnes-Nu måste vi dra

Med ett coolt sound gjorde hon en låt som lär funka perfekt på klubbar så som på listorna där kens liv ger den djup och en refräng som var enormt stark.


Sedan började Ebbot och några att fixa grillen. Ken Agnes och Lill handlade maten och sedan kom Titiyo tillbaka och middagen drog igång med bandet som spelade Still dre med dr dre. Ken prtade om låten spräng regeringen som han gjorde på vattenfestivalen och det som följde sedan med löpsedlar och annat som kensekvenser av detta uttalande.


Bo Sudnström-Jag skriver för er

Han gjorde en jazzig och bluesig låt med bra ös där han hade grej som ändrade rösten lite, det blev ett bra inslag till tolkningen.


Ken berättade starkt om sin vän som knivhöggs ochg som dog i hans armar, väldigt stark berättelse ifrån en mörk livshistoria. Låten själen till en vän tillägnas honom.


Titiyo-Själen av en vän 

Starkt naturligtvis och Titiyo fick nu till en riktigt strak och bra låt. Hon gjorde det med en stark känsla både för låten och i sitt framträdande.


Ebbot- Allan ballan

Han brände av en fullstädnigt galen låt med glimten i ögat.


Ken och Ebbot avslutade sedan kvällen med allan ballan tillsammans på scen.

Detta var ett av dom starkaste avsnitten av så mycket bättre någonsin, jag tror det är fler som känner så idag.

 

Av peejay - 10 november 2013 12:25

Med anledning av Kens starka program i går i så mycket bättre så känns det som att veckans klipp denna vecka bara kan vara Kens genombrott Mamma. Han gjorde låten och Uno svenningson sjöng refrängen och den blev starten på Kens karriär som han berättade om igår i ett va dom mest gripande historier i så mycket bättres historia.


Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards